Lonesome George naar New York

Error message

  • Notice: Undefined index: value in googleanalytics_page_alter() (line 237 of /WWW/A/.5c1/l/luft/htdocs/sites/all/modules/google_analytics/googleanalytics.module).
  • Notice: Undefined index: value in googleanalytics_page_alter() (line 237 of /WWW/A/.5c1/l/luft/htdocs/sites/all/modules/google_analytics/googleanalytics.module).

Het gebalsemde lichaam van Lonesome George, de reuzenschildpad die beroemd werd als de laatste van zijn soort, is verhuisd naar New York. Daar zal het vanaf 18 september te zien zijn in het American Museum of Natural History. Dankzij een overeenkomst met het museum, dat de balseming van de reuzenschildpad voor haar rekening nam, zal George tot het einde van het jaar in New York te bezichtigen zijn. Daarna keert George weer terug naar de Galápagos archipel, waar hij eveneens tentoongesteld zal worden. 

Lonesome George toen hij nog in leven was. Foto: F.J. Engelsma

Intussen wordt er gewerkt aan een replica van het iconische reptiel, die in brons zal worden gegoten en te zien zal zijn in het breeding center waar George veertig jaar van zijn leven doorbracht, tot zijn dood in 2012.Na een proces van taxidermie (ontleding), dat meer dan een jaar geduurd heeft, is het het gebalsemde lichaam van Lonesome George, de reuzenschildpad die beroemd werd als de laatste van zijn soort, verhuisd naar New York. Daar zal het vanaf vandaag te zien zijn in het American Museum of Natural History.

De preparateurs van de landschildpad besloten George een opgeheven pose te geven, met zijn nek uitgestoken naar boven, zodat zijn volle lengte zichtbaar is (zie foto). Dit was de pose die hij vaak aannam in het bijzijn van zijn verzorger, de parkwachter Fausto Llerena.