Vriendendag 2015

Error message

  • Notice: Undefined index: value in googleanalytics_page_alter() (line 237 of /WWW/A/.5c1/l/luft/htdocs/sites/all/modules/google_analytics/googleanalytics.module).
  • Notice: Undefined index: value in googleanalytics_page_alter() (line 237 of /WWW/A/.5c1/l/luft/htdocs/sites/all/modules/google_analytics/googleanalytics.module).

Het belooft dit jaar weer een zeer boeiende Vriendendag te worden. Op 10 oktober 2015 zal dr. Henry Nicholls een lezing houden in het Universiteitsmuseum Utrecht. Tijdens de lezing staat de Galápagos Reuzenschildpad, en in het bijzonder de legendarische Lonesome George, centraal. Dr. Henry Nicholls, evolutionair bioloog, (hoofd-) redacteur van Galapagos News en Matters en auteur van Lonesome George en The Galápagos, A Natural History, is bereid gevonden een presentatie te verzorgen over de reuzenschildpadden van de Galápagos Eilanden en Lonesome George in het bijzonder. De lezing, getiteld “The Legacy of Lonesome George”, vertelt enerzijds het bijzondere verhaal van Lonesome George en voert ons anderzijds mee in het wetenschappelijke onderzoek dat erop gericht is om de Galápagos Reuzenschildpadden een veilig voortbestaan in de archipel te bezorgen.           

Het programma van de Vriendendag 2015 ziet er als volgt uit:

13.30 uur: Ontvangst van de Vrienden.
14.00 uur: Opening van de Vriendendag 2015 door Prof. Dr. Antoine Cleef, voorzitter.  
14.10 uur: Korte inleiding over het Universiteitsmuseum Utrecht
14.30 uur: Lezing “The Legacy of Lonesome George” door dr. Henry Nicholls, editor Galapagos Matters, het tijdschrift van de Britse Galapagos Conservation Trust.
15.30 uur: Gelegenheid tot het stellen van vragen
15.45 uur: Na afloop van de bijeenkomst gelegenheid voor een bezoek aan het Universiteitsmuseum Utrecht, de bijbehorende hortus en het (op eigen rekening) nuttigen van een drankje.

De toegang tot de Vriendendag is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Bij de entree van de zaal zult u dan ook een donatiebus aantreffen, waarin u uw vrijwillige bijdrage kunt achterlaten, die uiteraard bedoeld is om de kosten enigszins te dekken.

Praktische informatie 

Het Universiteitsmuseum Utrecht is gevestigd aan de  Lange Nieuwstraat 106 te Utrecht. Het is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.  
Openbaar Vervoer: Vanaf Utrecht CS met bus 2, halte Universiteitsmuseum. 
Betaald parkeren op de Lange Nieuwsstraat, de Nieuwegracht en het Nicolaaskerkhof (€4,34 per uur).
De dichtstbijzijnde parkeergarage bevindt zich aan de Springweg, op 10 minuten loopafstand. 
Alternatief: Parkeer Uw auto op één van de Utrechtse P+R locaties (€4,60 per dag en neem het O.V. naar het centrum!).
Meer informatie over de adres en route: http://www.universiteitsmuseum.nl/plan-je-bezoek/adres-en-route

U komt toch ook? Geeft u zich dan zo spoedig mogelijk op via info@galapagos.nlmet vermelding van het aantal personen.

Graag tot zaterdag 10 oktober 2015 op onze Vriendendag!